Gyöngyből készült virágok birodalma - Kiállítás 2018.09. 22-30.


Hamarosan kezdetét veszi egy nem mindennapi kiállítás Pécsett, 147 négyzetméteren!  Ilyet még sosem láttak!

Lesznek orchideák, amelyeket ismernek üzletek polcairól, mint a phalaneopsisok vagy lepke orchideák, csak itt gyöngyökből készültek. Olyanok is, melyek távoli földrészeken élnek. Sőt a hazai vadon élő orchideák számos fajtája - persze ugyancsak gyöngyből. Különböző bonsaiok, mint például a selyemakác, császárfa, gesztenye, olajfa és még sorolhatnám...Szálas virágok, mint pl. az igen látványos Cleome vagyis a Kléeopátra tűje, rózsák, flamingó virág stb. stb.Cserepesek közül cycas, páfrány, jácint, hibiszkusz, golgotavirág, hajnalka stb. Gyöngy-virág apróságok - kaktuszok, kicsi orchideák, pici rózsák stb. Csokrok, csokrok egy virágból. Esküvői csokrok, kiegészítők esküvői környezetben.
Stílusosan lettek elhelyezve a virágok. Az egész terem olyan volt, mint egy nagy terasz. A fa kerítés biztosította a kert hangulatát, hiszen Gyöngykert
alkotások sorakoztak. 

2018.09.22-én zenés megnyitóval indult a kiállítás
Egy ifjú tehetség, Horváth Anna fuvolázott, édesapja, Tibor gitáron kísérte. Egy dalcsokrot játszottak. Nagyon színvonalas előadás volt. Vitathatatlan, hogy még a kisebb rendezvényeket is ünnepélyessé, hangulatossá teszi a zene. Természetesen a megnyitó beszéd is elhangzott.

Ezúton is köszönjük a részvételt minden kedves látogatónak!

                                          


2018. 09. 30 -án zárt a kiállítás. Minden látogatónak nagyon tetszett. Sokan csak ámultak a megannyi virág-különlegesség láttán, hiszen ilyenekkel még nem találkoztak. A kiállítás alatt oda illő lágy, halk zene szólt..

 .