BEMUTATKOZÁS

A Gyöngykertben 2006-ban kezdődött a gyöngy-virágok készítése. Akkoriban még nem készítettek virágot gyöngyből Magyarországon. Pont ezért kezdtem el. Már a kezdeti virágok is sikert arattak. Innentől tudtam, hogy nincs megállás. Sok-sok virág vár megvalósításra nagy tervek... Ha virágot lehet készíteni gyöngyből, akkor csokrot is! Így lettem gyöngycsokor első. Immár öt alkalommal vettem részt esküvő kiállításon, ahol bemutathattam a maradandó virágcsodákat, csokrokat.
Saját kiállításom is volt 2018-ban, Pécsett 147 négyzetméteren. 
Szintén Pécsett, a Főpostán, ahol üveg vitrinekben csodálhatták meg a virágokat három hónapon keresztül. 
A piciny gyöngyszemekből a színskála számtalan változatában pompáznak a gyöngy alkotások, kedvemre játszadozhatok a színekkel, anyagokkal. A saját kikísérletezett, elkészített virágok szolgálnak mintául. 
A gyöngy-virágok kézzelfogható maradandó emlékként őrzik a pillanatot, a színeket. A mindig tündöklő gyöngy-virág felidézi az alkalmat kitől, miért mire kapta.

Nagy öröm számomra, hogy mások (és magam) kedvére alkothatok maradandót. Kihívás az 1-2 mm-es gyöngyökből alkotni, Látni, miként nőnek a szirmok, a levelek és végül ahogy a kompozíciók összeállnak. 

Olyan helyen nőttem fel, ahol egy nagy tó a kert végében volt. Sokszor volt program, hogy a tavat körbejártuk. Manapság is természetbarát vagyok. Egyik hobbim a természetfotózás, továbbá a madarazás, kutatás a vadon élő orchideák után. Ez utóbbit nagy örömmel készítem gyöngyből. Így bármilyen fokozottan védett faj gyöngy változata elkészíthető.

Ezen sorok közt mondok köszönetet a családomnak. A biztatás és támogatás mellett előfordult, hogy alkalomadtán a munkából is kisebb részt vállaltak, pl. rózsák csészelevelét. Sándor, a férjem és fiam, Tamás pár saját alkotással is büszkélkedhet, mely kiállítási darab lett némi segítséggel. 


Jelenleg további bemutatókat, kiállításokat vállalok!
Lázár Sándorné Jurdik Judit 
  Pécs     
Tel.: 06-30/ 941-5293
E-mail: gyongycsokor@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése